Pokretači #90 Mirjana Katić, direktorka Matematičke gimnazije, o jednoj od najboljih škola u Evropi

Mirjana Katić je direktor Matematičke gimnazije, jedne od najboljih državnih škola na svetu. Pričali smo o njenoj ljubavi prema matematici i kako gaji atmosferu koja Matematičku gimnaziju čini izuzetnom.

Beleške

View this post on Instagram

Од 24. до 31. октобра одржано је друго по реду издање Балканске олимпијаде из физике, овога пута на даљину, у организацији Универзитета у Kрајови (Румунија) под покровитељством Балканске физичке уније и Европског друштва физичара. На такмичењу је учествовало 48 такмичара из дванаест земаља. Србију се представљали ученици Математичке гимназије Душан Бегуш, Милош Пурић, Алекса Сотиров и ученик Гимназије "Светозар Марковић" из Ниша Алекса Ђорђевић. Ученици су остварили сјајне резултате: Душан Бегуш, ученик МГ, освојио је златну медаљу и уз то је апсолутни победник такмичења са освојеним максималним бројем поена. Алекса Ђорђевић, ученик гим. "Светозар Марковић", освојио је сребрну медаљу Милош Пурић, ученик МГ, добио је похвалу. Вође екипе су били Јелена Ђорђевић, Иван Станић и Дејан Ђокић. Честитамо свим такмичарима!

A post shared by Математичка гимназија (@matematickagimnazija) on

Pratite Pokretače i na iTunesuTuneIn, Stitcheru i YouTubeu,a i slušajte nove epizode na Radioaparatu svakog ponedeljka od 16h.  

Za Pokretače i slične sadržaje, lajkujte The Nutshell Times na Facebooku!

Postanite mecena Pokretača i The Nutshell Times-a preko Patreona.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.